Valittu määrä ylitti varastosaldon

Toimitusehdot

MAA-AINESCOM OY:N SOPIMUSEHDOT

Maa-aines.com on Maa-ainescom Oy:n ylläpitämä www-sivusto, jossa tuotteiden myyjänä on Maa-ainescom Oy, Salo (Y-tunnus:2335048-4).

1. Yleiset sopimusehdot

Seuraavia ehtoja sovelletaan Maa-ainescom Oy:n ja sen asiakkaiden välillä tapahtuvassa kaupassa. Maa-ainescom Oy myy tuotteita ja palveluita yksityishenkilöille (joista jäljempänä käytetään nimitystä kuluttaja). Tuotteita ja palveluita myydään myös yrityksille ja organisaatioille (jäljempänä yritysasiakas).

Maa-ainescom Oy toimii useilla talousalueilla.

Rekisteriselosteen löydät www-sivuiltamme.

Maa-ainescom Oy pidättää oikeuden muuttaa näitä sopimusehtoja yksipuolisella päätöksellä ilman ennakkoilmoitusta. Sopimusehdot ovat voimassa sellaisena kuin ne olivat tilausta tehtäessä. Uusiin tilauksiin sovelletaan aina kulloinkin voimassa olevia sopimusehtoja, jotka ilmenevät Maa-ainescom Oy:n www-sivuilla.

Maa-ainescom Oy:n ylläpitämä asiakasrekisteri on luottamuksellinen. Tietoja ei luovuteta eteenpäin muille kuin tässä sopimuksessa mainituille osapuolille.

Kuluttajakauppasuhteessa noudatetaan Suomessa voimassa olevia kuluttajakauppaan liittyviä säännöksiä. Nämä Maa-ainescom Oy:n sopimusehdot eivät ole voimassa siltä osin kuin ne rajoittavat kuluttajan oikeuksia siitä mitä kuluttajansuojalaissa on säädetty. Yritysasiakkaita koskevia sopimusehtoja on lisäksi kohdassa ”7. Yritysasiakkaita koskevat erilliset sopimusehdot”.

2. Hinnat ja tuotteet

Myytävät tuotteet esitellään verkkokauppamme www-sivuilla.

Hinnat sisältävät tuotteen hinnan kuljetuksineen ja kulloinkin voimassaolevan arvonlisäveron.

Jos hinnastossa tai tilausvahvistuksessa on selviä hintavirheitä, niin tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan, jos voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolo.

3. Tilaaminen, maksaminen ja toimitus

Tilauksen tekeminen aloitetaan kirjoittamalla etusivulle toimitusosoite (paikka johon tuotteet toimitetaan), jolloin kauppa listaa saatavilla olevat tuotteet, valitaan haluttu tuote ja määrä. Määrän arvioinnissa voi käyttää apuna laskuria, joka löytyy verkkosivun oikeasta laidasta.

Laskuri on vain suuntaa antava eikä tarkka laskentaväline. Seuraavaksi tilausjärjestelmä näyttää valittujen tuotteiden hinnan toimitettuna antamaasi osoitteeseen palvelualueellamme.

Mikäli tuotetta ei ole saatavilla, niin järjestelmä ei hyväksy tilausta. Maa-ainescom Oy ei ota vastuuta tuotteen huonosta saatavuudesta, viranomais- tai muista rajoituksista taikka ylivoimaisesta esteestä.

Asiakas valitsee toimituspäivän itse. Ensimmäinen mahdollinen päivä on toinen arkipäivä tilauspäivästä lukien. Toimitukset tapahtuvat arkisin ja pääsääntöisesti kello 7.30-18.00 välisenä aikana. Toimituspäivä valitaan Maa-ainescomin sähköisen tilausjärjestelmän kalenterista ja järjestelmä näyttää vapaana olevat päivät vihreällä värillä. Mikäli päivittäinen tilausmäärä on ylittynyt, niin nämä päivät näkyvät tummalla värillä eikä näille päiville voi tehdä tilausta. Tilausta ei voi myöskään tehdä lauantaille, sunnuntaille tai pyhäpäiville. Toimituspäivän voi valita enintään puolen vuoden päähän tilauspäivästä. Säkitettyihin tuotteisiin sovelletaan kerran viikossa tapahtuvaa toimitusta, jonka määrittelee ajojärjestely ja ilmoittaa asiakkaalle erikseen päivää ennen toimitusta. Päivä voi siis muuttua asetetusta toivotusta toimituspäivästä.

Tilauskaavakkeeseen on muiden pyydettyjen tietojen lisäksi ilmoitettava puhelinnumero, josta kuljetusliike tavoittaa sinut tai valtuuttamasi edustajan (esim. perheenjäsen) toimituksen yhteydessä, jotta tuotteet puretaan oikeaan paikkaan. Yritysasiakkailta edellytetään myös y-tunnuksen ilmoittamista. Tilaaminen edellyttää myös käytössä olevaa sähköpostiosoitetta. Järjestelmä lähettää tähän annettuun sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jossa on tuotteet toimittavan kuljetusliikkeen yhteystiedot mahdollisia toimitukseen liittyviä kysymyksiä tai muutoksia varten.

Tilauksen tekemisen yhteydessä asiakas vahvistaa tekemänsä tilauksen suorittamalla verkkomaksun/ hyväksymällä laskutussopimuksen. Sitova kauppasopimus astuu voimaan tilauksen kirjauduttua Maa-ainescom Oy:n järjestelmään ja ostajan samalla maksaessa tilauksen pankin/laskutuspalvelun verkkomaksunapin avulla. Maa-ainescom Oy käyttää Paytrail Oy:n verkkomaksujärjestelmää.

Kuittina ostotapahtumasta on asiakkaan tiliotteella näkyvä tapahtumakirjaus maksusta. Maksun saajana on Paytrail Oy, koska Maa-ainescom Oy on verkkomaksun toteuttamiseksi siirtänyt saatavan Paytrail Oy:lle. Saatavan siirto voidaan peruuttaa vain Paytrail Oy:n suostumuksella. Paytrail Oy tilittää suorituksen Maa-ainescom Oy:lle.

Omistusoikeus toimitettuihin tuotteisiin siirtyy asiakkaalle tuotteiden toimitushetkellä.

Tuotteet toimitetaan toimitusosoitteeseen, joka ei sijaitse lautta- tai merikuljetuksen päässä ja johon pääsee kuorma-autolla. Tilaaja vastaa toimituspaikan teiden käytettävyydestä, kunnosta ja kantavuudesta. Maa-ainescom ei vastaa kuljetuksen mahdollisista tiestölle tai pihalle aiheutuvista vahingoista, kuten esimerkiksi tiestön painumisesta tai nurmikon vaurioitumisesta.

Verkkosivuilla ilmoitetut toimitusaika-arviot on laadittu toimittajien, valmistajien ja alihankkijoiden antamien tietojen perusteella. Maa-ainescom Oy pidättää oikeuden toimitusaika-arvioiden muutoksiin. Toimitusaikamuutokset hoidetaan asiakkaan ja kuljetusliikkeen välillä tilauksen jälkeen sähköpostiin toimitettujen yhteystietojen mukaisesti.

Maa-ainescom Oy pidättää oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä poikkeuksellisen suurissa erissä. Pienin toimitettava erä on nähtävissä tilausjärjestelmässä.

Mikäli tuotetta ei ole saatavilla, niin järjestelmä ei hyväksy tilausta. Maa-ainescom Oy:n ei ota vastuuta tuotteen huonosta saatavuudesta, viranomais- tai muista rajoituksista taikka ylivoimaisesta esteestä.

Tuotteissa saattaa esiintyä värisävyeroja valmistusalueittain ja värisävyt saattavat vaihdella toimitusalueittain.

Kuluttajalla ei ole Kuluttajansuojalain (KSL 6:15) mukaista peruuttamisoikeutta, koska sopimus koskee tavaraa, jota luonteensa vuoksi ei voida palauttaa edelleen myytäväksi (KSL 6:16).

Maa-ainescom Oy:llä on oikeus käyttää alihankkijoita. Toimitukset tehdään yhteistyöyritysten kuorma-autoilla. Maa-ainescom Oy:n tilausjärjestelmä huomioi kuljetuksen automaattisesti tilausta tehtäessä.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

4. Toimituksen tarkastaminen ja reklamaatio

Ostaja on velvollinen järjestämään valtuuttamansa vastaanottajan kuorman purkupaikalle. Auton saapumisen jälkeen toimituserä on oltava heti purettavissa. Toimituksen vastaanottamisen jälkeen asiakkaan (tai tämän edustajan) on välittömästi tarkastettava toimitetut tuotteet ja ilmoitettava välittömästi mahdollisista virheistä tilauksen yhteydessä ilmoitettuun kuljetusliikkeen numeroon. Maa-ainescom Oy pidättää oikeuden todentaa tuotteissa ilmoitetut virheet.

Tuotetta, jossa on selvästi havaittava virhe, ei tule käyttää. Maa-ainescom Oy ei ole vastuussa ostajan toimista aiheutuneista vahingoista.

Kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoavat veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen, joten Maa-ainescom Oy ei korvaa asiakkaan asiamieskuluja.

5. Ylivoimainen este

Maa-ainescom Oy pidättää itselleen oikeuden ilman korvausvelvollisuutta joko siirtää toimituksen suorittamisen tai joko kokonaan tai osittain peruuttaa toimituksen ylivoimaisen esteen kuten sodan, kapinan, mellakan, lakon, työsulun, myöhästyneiden tai toimittamatta jääneiden koneiden tai raaka-aineiden, koneissa tai laitoksissa tapahtuneiden vaurioiden, luonnonesteiden ja –mullistusten, tulipalon, liikennehäiriöiden, tietoliikennehäiriöiden, energianjakelun keskeytyksen tai häiriön, tarttuvan taudin tai toisten samankaltaisten tai niihin verrattavien toimitusesteiden tai -vaikeuksien sattuessa. Myös Maa-ainescom Oy:n alihankkijaa kohdannut edellä mainitun kaltainen este katsotaan ylivoimaiseksi esteeksi, joka oikeuttaa ilman korvausvelvollisuutta joko siirtämään toimituksen suorittamisen tai joko kokonaan tai osittain peruuttamaan toimituksen.

6. Kuluttajan vahinkojen korvaaminen

Maa-ainescom Oy:n vahingonkorvausvelvollisuus kuluttajalle. Kuluttajalla on oikeus korvaukseen Kuluttajansuojalaissa määritellyn viivästyksen tai virheen aiheuttamasta vahingosta jäljempänä mainituin perustein ja rajoituksin.

Kuluttajalle viivästyksestä aiheutunutta vahinkoa ei korvata, jos Maa-ainescom Oy tai sen alihankkija osoittaa, että viivästys johtuu sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota sen ei kohtuudella voida edellyttää ottaneen huomioon sopimusta tehtäessä ja jonka seurauksia se ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää tai voittaa. Kuluttajalla on oikeus vahingonkorvaukseen kuitenkin vain, jos kuluttaja osoittaa, että hänelle on aiheutunut vahinkoa.

Kuluttajalla on oikeus korvaukseen välillisestä vahingosta vain, jos virhe, viivästys tai vahinko johtuu Maa-ainescom Oy:n tai sen alihankkijan huolimattomuudesta.

Kuluttajan on vahingon estämiseksi, sen sattuessa tai sen uhatessa ryhdyttävä kaikkiin sellaisiin toimenpiteisiin vahingon torjumiseksi tai rajoittamiseksi, joita häneltä voidaan kohtuudella edellyttää. Jos kuluttaja laiminlyö velvollisuutensa ryhtyä kohtuullisiin toimenpiteisiin vahingon rajoittamiseksi tai estämiseksi, hän saa itse kärsiä vastaavan osan vahingosta, joka on aiheutunut kuluttajan, hänen edustajansa tai kolmannen osapuolen vastuulla olevista seikoista.

Vahingonkorvausta voidaan sovitella, jos se on kohtuuton ottaen huomioon kuluttajan mahdollinen myötävaikutus, Maa-ainescom Oy:n mahdollisuudet ennakoida ja estää vahingon syntyminen sekä muut olosuhteet.

Maa-ainescom Oy ei ole vastuussa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä tai muusta ennalta arvaamattomasta syystä, jota Maa-ainescom Oy tai sen alihankkija ei olisi voinut kohtuudella estää.

Maa-ainescom Oy on velvollinen maksamaan vahingonkorvausta vain Maa-ainescom Oy:n tuottamuksesta aiheutuneista ja kuluttajan osoittamista välittömistä vahingoista.

Tässä kohdassa 6. on sovittu tyhjentävästi Maa-ainescom Oy:n vahingonkorvausvelvollisuudesta, ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.

7. Yritysasiakkaita koskevat erilliset sopimusehdot

Maa-ainescom Oy:n ja sen yritysasiakkaiden välisissä kauppasopimuksissa sovelletaan Suomen kauppalakia siltä osin kuin muuta ei ole näissä sopimusehdoissa mainittu.

Tuotteet ja palvelut myydään sellaisena kuin ne ovat. Tilausta ei voi peruuttaa eikä tuotteita voi palauttaa.

Maa-ainescom Oy ei myy tuotteitaan jälleenmyyjille. Erilliset sopimukset voidaan sopia ainoastaan kirjallisesti Maa-ainescom Oy:n kanssa.

Vahingonkorvaus ja vastuunrajoitus

Osapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle tämän sopimuksen rikkomisesta aiheutuvan vahingon. Maa-ainescom Oy ei kuitenkaan vastaa tuotteissa tai palveluissa esiintyvien virheiden, häiriöiden tai viivästysten aiheuttamasta välillisestä tai epäsuorasta vahingosta kuten esimerkiksi liikevaihdon tai liikevoiton menetystä, mahdollista kateostoa taikka toimituksen viivästymisestä aiheutuvia seurannaiskustannuksia tai -vahinkoja. Maa-ainescom Oy ei vastaa myöskään verkkomaksupalvelun väärinkäytön tai sen selvittelystä aiheutuvista kuluista tai vahingosta. Vastuu välittömistä vahingoista on enintään tuotteen arvonlisäveroton myyntihinta mahdollisella käyttöhyödyllä vähennettynä tai 500 euroa sen mukaan kumpi näistä on alempi, ellei kyse ole tahallisuudesta tai törkeästä huolimattomuudesta.

Sikäli kuin näiden sopimusehtojen muut kohdat ovat ristiriidassa tämän kohdan 7. kanssa, niin tätä kohtaa 7. sovelletaan yritysasiakkaisiin (ensisijaisesti).